gewoonUNIEK matriXcoaching
Uw beleving is het uitgangspunt!
WelkomMatriXcoachingAutisme Gastenboek
ADHD
Angsten
Autisme
Boosheid
Dyslexie/dyscalculie
Faalangst
Leerproblemen
Dyslexie/dyscalculie

Dyslexie en dyscalculie.

Op school leren we dát we moeten leren en wat we moeten leren, maar leerkrachten leren ons niet hóe we moeten leren. Daarom bedenkt iedereen zijn eigen systeem om informatie op te nemen, te verwerken en op te slaan. Dit is niet altijd de meest handige manier.

Mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen missen vaak de basis. Deze is onontbeerlijk voor een evenwichtig leerproces. Wanneer een stevige basis ontbreekt, is de informatiestroom die daarop volgt vaak onbegrijpelijk.

Om toch te kunnen functioneren, leren mensen zichzelf ezelsbruggetjes aan. Vooral de ezelsbruggetjes die door anderen worden aangedragen, kosten veel extra energie om te onthouden en op te slaan. Op een gegeven moment zit het hoofd zo vol, dat zij het gevoel hebben dat er niets meer bij kan.

De MatriXcoach zal het informatieverwerkingsproces van opnemen, verwerken, opslaan en gebruiken opnieuw doorlopen. De eerste keer komen de eigen leerstrategie, het alfabet, de getallen tot 100, de tafels en het klokkijken aan bod.

Door de oude interne strategie te verwijderen en deze te vervangen door een nieuwe strategie die beter werkt, kan het probleem verholpen worden. Daarna wordt leren gemakkelijker, informatie wordt beter en gestructureerder opgeslagen, het begripsniveau verbetert en er komt meer structuur in het leren.

Leerproblemen en emotionele problemen gaan vaak hand in hand. Zij kunnen allemaal worden aangepakt door de MatriXmethode.

WelkomMatriXcoachingAutisme Gastenboek